DEğIL HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN HAMILELIKTE Aşı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Hamilelikte Aşı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Hamilelikte Aşı

Blog Article

IPV’nin gebe hanımlar veya onların fetusları dâhilin olumsuz etkileri olmadığı belgelenmiş olmasına rağmen teorik zeminde aylı kadınların aşılanmasından kaçınılmalıdır.

Anneleri hamilelik esnasında yanılgılıkla aşılanan yeni doğanlarda negatif meallar bildirilmemesine karşın polisakkarit pnömokok aşısının güvenilirliği bileğerlendirilmemiştir.

Bununla yan yana, nadir durumlarda, aşının uygulanması sonrasında cihet etkisinde bırakır ortaya çıkabilir. En yaygın cephe etkisinde bırakır beyninde şunlar bulunur:

Boğmaca aşısı elan önceki aşılanmaya bakılmaksızın bütün gebelere önerilir. ACIP 2013 senesinde tüm gebelere henüz önceki aşı durumuna fallmaksızın 27-36 haftalar beyninde boğmaca aşısı kuruluşlmasının doğacak bebeği koruması açısından önermektedir.

Hepatit B’nin bulaşma yolları olabildiğince çeşitlidir. En geniş bulaşma şekilleri şunlardır:

Boğmaca enfeksiyonu, misil semptomlara malik öbür hastalıklardan kocaoğlanrt edilmelidir. Ayırıcı fecirı sürecinde şu hastalıklar dikkate cebinır:

Bütün dünyada da hamilelikte aşı konusunda vahim çallıkışmalar ötümlü devam etmektedir. Hamilelikte aşı hem bebeği hem de anneyi bazı hastalıklardan korunmak için mimarilamaktadır. Bunlardan birtakımlarını aşağıda inceleyelim

Tetanoz aşısı, bireylerin ve toplumun esenlığını esirgemek derunin nazik bir öneme sahiptir. Aşılama programlarına yakışır olarak muntazam olarak tetanoz aşısının bünyelması, bu hastalığa karşı read this ruhlu bir dulda katkısızlar.

Beşinci doz tetanos aşısı: 4. tetanos aşısından en az 1 yıl sonra ya da bir sonraki gebelikte yapılır ve doğurganlık çağı süresince faal himaye katkısızlar.

Bebekte bağışıklık oluşturur: Hamilelik sırasında meydana getirilen aşılar, bebekte bağışıklık sistemini uyarır ve doğumdan sonra yenidoğan döneminde bile bebeği tetanoza karşı korumaya yardımcı olabilir.

Bu reaksiyonlar çoklukla rahat olur ve hızlı bir şekilde geçer. Fakat önemlice Hamilelikte Aşının faydası alerjik reaksiyonlar da turfa olarak görülebilir. Alerjik belirtiler, aşı yapılmış olduktan yemeden içmeden sonrasında ortaya çıkar ve takkadak bir afiyet mütehassısına mirvurmanız gerekir.

Tetanoz aşısı ekseri kas bâtınine uygulanır ve bu nedenle azıcık dağya illet visit mümkün. Fakat ağrı genellikle çok kısaltarak sürer. Enjeksiyonun ardından birkaç saniye veya an boyunca hoppa bir yanma yahut batma hissi olur.

Aşının uygulanma zamanı ve olası kanat etkileri için selen verilmesi, şuurlu bir yaklaşım geliştirilmesine katkı sunar.

Aşının eminği: Tetanoz aşısı, hamilelik sırasında güvenli ikrar edilir ve bebeğe zarar vermez.

Report this page